Cian

Proslava 70. godišnjice Cian d.o.o.

19. 05. 2017.

  

Detect language » Croatian
 
 
Detect language » Croatian
 
 
Detect language » Croatian
 
 
Detect language » Croatian
 
 
Detect language » Croatian
 
Detect language » Croatian

U petak, 19. svibnja u Domu Hrvatske vojske u Splitu održana je svečana proslava 70. obljetnice osnutka i kontinuiranog djelovanja tvrtke Cian iz Splita.

Cian je u Splitu osnovala je 1947. godine Vlada Narodne republike Hrvatske. Tvrtka obavlja poslove sanitarne zaštite i zaštite okoliša na području Dalmacije i države te je vodeća regionalna tvrtka u dezinfekciji, dezinsekciji i deratizaciji i djelatnostima gospodarenja opasnim otpadom, a zapošljava 67 djelatnika širokog profila stručnosti.

"Razvoj tvrtke je protekla dva desetljeća krenuo prema zaštiti okoliša, djelatnosti koja nam je omogućila nova iskustva. Među ostalim, izveli smo brojne sanacije zagađenja ugljikovodicima vodotoka i mora da bismo očuvali prirodu i okoliš. Uvijek smo spremni za nove izazove koje zaštita okoliša, zaštita zdravlja, poljoprivredna zaštita kao i zaštita životinja stavlja pred nas",  izjavio je na svečanosti dugogodišnji direktor Ciana Petar Bojić.

Pokrovitelj svečane proslave bila je Hrvatska gospodarska komora – Županijska komore Split, čija je direktorica Vesna Friedl pozdravila okupljene te uručila Cianu priznanje za 70 godina postojanja i uspješnog poslovanja.

"Veliki je izazov poslovati u kontinuitetu i uspješno u specifičnoj djelatnosti sanitarne zaštite i zaštite okoliša, očuvanja prirode te poboljšanja uvjeta rada i življenja. Na području u kojem živimo, usmjereni na turizam, a ufajući se i u proizvodnju zdrave hrane, pitanje zaštite okoliša, mogućnost brze i efikasne intervencije u zaštiti okoliša i na kopnu i na moru presudno je – za sadašnji trenutak, a još više za budućnost", istaknula je Friedl.

Svečanosti su pred 200 uzvanika prisustvovali brojni visoki gosti, među kojima, i državni tajnici iz Ministarstva mora prometa i infrastrukture Maja Markovčić Kostelac te Tomislav Mihotić, koji su se i obratili okupljenima.

Ovom je prigodom Cian uručio zahvalnice predstavnicima gradova, tvrtki i zaslužnim pojedincima za dugogodišnju uspješnu suradnju i izniman doprinos u očuvanju i unapređivanju sustava javnog zdravstva, sanitarne zaštite i zaštite okoliša.

Pozdravni govor direktora Cian d.o.o. Petara BojićaObraćanje direktorice Županijske komore Split, Vesne Friedl Direktorica Županijske komore Split, Vesna Friedl uručuje priznanje direktoru tvrtke CIAN d.o.o., Petru Bojiću. Obraćanje državne tajnice za more Maje Markovčić KostelacObraćanje državnog tajnika za infrastrukturu Tomislava Mihotića

Novosti

Proslava 70. godišnjice Cian d.o.o.

19. 05. 2017.